Kontakt

Artiklar

”Jag värdesätter mitt liv på ett helt annat sätt nu”

100 000 kronor samt 5 000 kronor i månaden under ett år skattefritt. AIG Kvinnlig Cancerförsäkring gav Jessica tid, möjlighet och utrymme för avkoppling den svåra tiden efter cancerbehandlingen.
– Jag skickade in ett läkarintyg och fick pengarna direkt, säger hon.

Att drabbas av cancer vänder upp och ned på hela ens tillvaro. Men även efter en lyckad behandling mot cancer, kan livet vara svårt att komma tillbaka till. Just så var det för Jessica, 40, som drabbades av bröstcancer mitt i livet med man och två barn.

Jessica hade precis gått på sin första mammografi – som inte visade något – när hon själv kände en knöl i bröstet.
– Jag fick göra en ny undersökning som visade att jag hade bröstcancer. Någon månad senare opererade de bort en tårtbit av bröstet och sen fick jag strålning.

”Det var tack och hej”

– Först fokuserade jag bara på operationen och på att få svar på om cancern var aggressiv och hade spridit sig till lymfkörtlarna. Sen fokuserade jag på strålningen. Efter det var jag färdigbehandlad och hade inte sjukvården som trygghet längre. Det var tack och hej och jag skulle klara mig själv.

Jessica ville glömma sjukdomen och valde att fokusera på arbetet.
– Jag ville inte känna mig sjuk så jag kände inte efter. I stället arbetade jag mer än vanligt. Några månader senare fick jag ångest och svårt att andas. Jag har aldrig gått in i väggen, men efter den tiden förstår jag känslan, berättar Jessica.

”Jag hade inte en tanke på cancer”

Av en slump hade hon tecknat AIG Kvinnlig Cancerförsäkring bara något år tidigare:
– Det var en telefonförsäljare som ringde och berättade om försäkringen. Jag hade inte en tanke på cancer då och dessutom brukar jag inte köpa saker av telefonförsäljare, men just denna gång lyssnade jag lite extra. Det lät som en bra försäkring och premien var inte särskilt hög, så jag tackade ja.

Med AIG Kvinnlig Cancerförsäkring får kvinnor som drabbas av cancer i bröst eller underliv en engångssumma på 100 000 kronor, samt 5 000 kronor i månaden under ett år. Ersättningen är skattefri och den som drabbas bestämmer själv vad pengarna ska användas till. Många väljer att ta ledigt från jobbet, vara med nära och kära och ge sig tid att fokusera på att bli friska.

”Jag unnade mig må-bra-saker”

Att få ut försäkringspengarna var inga problem, berättar Jessica:
¬– Jag skickade in ett läkarintyg och fick pengarna på en gång.

Tack vare försäkringspengarna kunde hon och maken ta en långsemester i Thailand just när hon behövde det som mest.
– Där kunde jag bara ta det lugnt och slappna av. Så fort vi kom dit blev det lättare att andas igen.

Förutom resan använde Jessica pengarna till att ta hand om sig själv.
– Jag unnade mig må-bra-saker som spabehandlingar och yogaworkshops.

– Jag är så glad att jag tecknade den där försäkringen, och jag har rekommenderat mina systrar, min mamma och min dotter att också göra det, säger Jessica.

Nu har det gått två år efter operationen och sjukdomen har förändrat livet för Jessica:
– Det låter klyschigt men jag värdesätter mitt liv på helt annat sätt nu. Jag hakar inte upp mig på småsaker utan njuter mer av varje dag, säger hon.

Läs mer

Läs mer om AIG Kvinnlig Cancerförsäkring här

Teckna försäkringen
Teckna försäkring
Teckna försäkring